Tko smo mi?

Hand Studio, tvrtka za grafički dizajn, dizajn ambalaže, multimediju i marketing, posluje u Zagrebu od 1995. godine. Naša djelatnost temelji se na povezivanju klijenta s njegovim ciljnim skupinama putem različitih kanala vizualnih komunikacija. Pristup svakom klijentu je individualan, a svakom projektu pristupamo strukturirano, promišljeno i logično. Ne promatramo dizajn kao dekoriranje i uljepšavanje, već kao jednu od ključnih komponenti ostvarivanja poslovne strategije svakog klijenta, nužnoj za postizanje zajedničkog cilja – kvalitetnog proizvoda. Sva naša znanja i vještine usmjerena su na pronalaženje najboljeg rješenja, vodeći pritom računa ne samo o dizajnu, već i o budžetu, rokovima i posebnostima područja djelatnosti i tržišta.

Klijenti

Što radimo?

DIZAJN AMBALAŽE I BRANDING

Ambalaža je svakako prvi kontakt kupca sa proizvodom. Primarna funkcija joj je zaštita proizvoda od oštećenja, ali u današnje vrijeme iznimno je važan i dizajn ambalaže. Cilj je da kupac prepozna proizvod na polici, često između više sličnih proizvoda, te da se naposlijetku odluči za kupnju tog proizvoda. Dizajn ambalaže pomaže prodaji proizvoda time što privlači kupca. Dakle, cilj dizajniranja ambalaže je da se proizvod ističe atraktivnom ambalažom. Zahvaljujući dugogodišnjem radu na kreiranju ambalaže, stekli smo iskustvo u dizajniranju ambalaže koja dobro prodaje proizvod.

Branding (brending) proizvoda prvenstveno se radi u cilju isticanja određenog proizvoda između sličnih proizvoda. Uspješan brand sugerira jedinstvenost proizvoda. Tako kupac prepoznaje posebnost proizvoda zbog imena branda, logotipa, dobrog dizajna ambalaže kao i prisutnosti na društvenim mrežama. Branding je jedna od najvažnijih funkcija prilikom plasiranja novog proizvoda u novom dizajnu na tržište, ali i prilikom redizajna proizvoda koji već postoji na tržištu (rebranding). Kombinacija dobrog dizajna I brandinga sa pametnim plasmanom proizvoda na tržište garancija je tržišno uspješnog proizvoda.

Priprema ambalaže za tisak je proces kojim dizajnerska rješenja dovodimo do finalnog proizvoda. Priprema je važan dio pri kreiranju ambalaže, te zahtijeva znanje i iskustvo kako bi proizvod izgledao što bolje. Osim znanja o pojedinim tehnikama tiska potrebno je i znanje o karakteristikama materijala na koji se tiska. Tehnike tiska ambalaže: OFSET, FLEXOTISAK, SITOTISAK Vrste ambalaže: ETIKETE, SVE VRSTE KUTIJA, PILLOW BAG, BLOCK BOTTOM, ZIP BAG

DIZAJN LOGOTIPA I VIZUALNI IDENTITETI

Logotip, a u nekim slučajevima i zaštitni znak, definira u vizualnom smislu poslovni subject. Zbog toga je dizajn logotipa jako važan. Logotip definira stil poslovanja unutar pojedine djelatnosti, ali čini i razliku na tržištu. Često upravo logotip predstavlja prvi kontakt sa određenim proizvodom ili uslugom. Dizajn logotipa je polazište prilikom kreiranja cjelokupnog vizualnog identiteta.

Vizualni identitet kreira se na temelju dizajna logotipa. Važno je da se kroz vizualni identitet svi elementi objedine u smislenu i dobro dizajniranu cjelinu. Dobro postavljen vizualni identitet omogućuje uspješno komuniciranje ciljanih poruka. Implementacijom cjelokupnog vizualnog identiteta omogućuje se dosljedno komuniciranje ključnih poruka.

Vizualni identitet kreira se na temelju dizajna logotipa. Važno je da se kroz vizualni identitet svi elementi objedine u smislenu i dobro dizajniranu cjelinu. Dobro postavljen vizualni identitet omogućuje uspješno komuniciranje ciljanih poruka. Implementacijom cjelokupnog vizualnog identiteta omogućuje se dosljedno komuniciranje ključnih poruka.

FOTOGRAFIRANJE

Profesionalno studijsko fotografiranje potrebno je kako bi se projekt prikazao na najbolji način. U profesionalno opremljenom fotografskom studiju rade se studijske fotografije hrane za dizajn ambalaže, aranžmani proizvoda, tehnička fotografija, fotografije ljudi. Izvan studija rade se fotografije arhitekture, ljudi, pejzažna fotografija, ambijentalna fotografija kao i fotografija iz zraka.

WEB, MULTIMEDIA I FLASH

Web dizajn je područje dizajna koje je ujedno i prvi korak prilikom izrade dobrih i funkcionalnih web stranica. Kombiniranjem boja, tipografije, fotografija i drugih grafičkih elemenata, cilj je izraditi dobro dizajniranu web stranicu koja dobro komunicira s posjetiteljima. Za dobar web dizajn potrebno je kvalitetno osmisliti strukturu web stranice, kako bi se sadržaj na dobar i funkcionalan način uklopio u cjelokupni dizajn weba. Trendovi u web dizajnu se vrlo često mijenjaju tako da je potrebno biti u toku kako bi rezultat bila moderna i suvremena web stranica.

Web development ili razvoj web stranica podrazumijeva implementaciju web dizajna u suvremenu web stranicu. Taj proces uključuje programiranje web stranica, osmišljavanje i odabir najfunkcionalnijih rješenja, standardizaciju i prilagođavanje za različite medije (kopjuteri, tableti, mobiteli). Web development zahtjeva stalno prećenje i provođenje tehnoloških trendova kao i uvažavanje i implementaciju dizajnerskih trendova.

Mobilni webovi prikazuju se na mobilnim uređajima, dakle tabletima i pametnim telefonima. Kako gotovo svi korisnici često pristupaju internetu s nekog mobilnog uređaja, svi webovi i web aplikacije trebaju biti prilagođeni sistemu, veličini i orijentaciji zaslona. Takav pristup izradi web stranica naziva se Responsive Web Design. Karakterizira ga jedinstveni web kojemu se mijenja prikaz na različitim uređajima ovisno o zaslonu.

Održavanje web stranica potrebno je kada klijent nije u mogućnosti sam upravljati sadržajem web stranice. Osim osnovnih informacija vezanih uz sadržaj (slike, tekstovi), unutar održavanja web stranica moguće je dogovoriti i strukturalne promjene poput osvježivanja dizajna. Uglavnom se održavanje web stranica odnosi na tehničko održavanje baza podataka i prilagođavanje novim sistemima. Održavanje može biti dogovoreno na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj ili godišnjoj bazi. Moguće je također održavanje provoditi po radnim satima.

CMS (Content Management System) je sustav koji korisnicima omogućuje upravljanje i uređivanje sadržaja najčešće web stranica. Prednost ovakvog sustava je da korisnik koji ne raspolaže programerskim vještinama na jednostavan i direktan način unosi i modificira sadržaj web stranica. CMS sustavi omogućuju da se podacima koji su klasificirani na razne načine upravlja s jednog mjesta, a ujedno omogućava obradu velikog broja informacija. Prednosti CMS sustava najviše dolaze do izražaja na opsežnim projektima koji imaju složenu strukturu i višejezični sadržaj.

WordPress je daleko najpopularniji sistem za upravljanje sadržajem i kao takav nailazi na vrlo široku primjenu. WordPress osim brojnih tehnoloških mogućnosti nudi i iznimno kvalitetna dizajnerska rješenja. Uz pravilnu i stručnu implementaciju stranice izrađene u wordpressu ispunjavaju najzahtjevnije tehnološke i dizajnerske izazove. WordPress je u potpunosti usmjeren na korisnika i njegovo iskustvo prilikom upravljanja sadržajem i izgledom web stranice.

U današnje vrijeme sve veći je udio kupovine putem interneta. Stranice na kojima se obavlja kupnja nazivaju se internet trgovine ili web shop. Web shopovi mogu biti veleprodajni ili maloprodajni. Korisniku web shopa osigurana je jednostavna i brza kupovina, dok prodavatelju gotovo u pravilu raste prodaja. Web shopovi su važan alat prodaje pa zbog toga trebaju biti izrađeni kvalitetno i dobro strukturirano, a landing page pristupačan i atraktivan.

Naplata karticama je opcija unutar web shopa koja zasigurno pridonosi boljoj prodaji. Zahvaljujući vrlo visokim sigurnosnim standardima, podaci sa kreditne kartice upisani na web shopu strogo su zaštićeni tako da je zloupotreba praktički nemoguća.

SEO je optimizacija web stranica za pretraživače sa svrhom bolje ciljane posjećenosti web stranice. Taj dio internet marketinga igra važnu ulogu u pozicioniranju web stranice na pretraživačima. Najčešće SEO vežemo uz pravilnu upotrebu ključnih riječi (keywords) vezanih uz sadržaj stranice, ali uz to SEO obuhvaća čitav niz metoda koje služe boljem pozicioniranju weba. Kvalitetna SEO kampanja rezultira povećanjem ciljanih posjeta koji su najkvalitetniji, a samim time su I preduvjet za poslovni uspjeh web stranice.

Google AdWords pruža efikasan i pristupačan način oglašavanja na internetu. Oglasi se prikazuju na Google pretraživačkoj mreži, a omogućeno je precizno targetiranje na temelju interesa prema ključnim riječima, jeziku, lokaciji… Google AdWords pruža izuzetno preciznu statistiku i time korisniku omogućuje praćenje svih podataka važnih za provođenje Google AdWords kampanje.

Social Media Marketing bavi se promocijom putem društvenih mreža kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram itd. Većini tvrtki važno je uspostaviti dvosmjernu komunikaciju sa korisnicima usluga, a za to su društvene mreže idealan kanal. Koristeći pogodnosti društvenih mreža povećava se posjećenost stranici, a kreiranje kvalitetnog sadržaja potiče korisnike društvenih mreža da ga podijele. Time se stvaraju preduvjeti za promoviranje sadržaja kao i dobivanje povratne informacije, a rezultat je stvaranje rastuće mreže korisnika.

Flash banneri služe oglašavanju na internetskim portalima. Karakteristika im je da su animirani u Flashu, a služe kako bi privukli posjetitelje na web stranicu. Svaki portal nudi specifične dimenzije Flash banner tako da se često za internet kampanje rade serije prilagodbi flash banner različitih dimenzija.

Animacije izrađene u program Flash koriste se za izradu prezentacija na webu, animiranih čestitki, banner i reklama. Zbog odličnih mogućnosti Flasha, animacije mogu biti kompleksne i vrlo atraktivne. To je posebno važno kada se kreiraju Flash banneri koji služe da privuku posjetitelje na web stranicu.

INTERAKTIVNE APLIKACIJE

GRAFIČKI DIZAJN

Katalozi, brošure i publikacije osim informativne imaju i prezentacijsku ulogu. Dobar dizajn i dobro osmišljen sadržaj na pravi način pokazuju vrijednosti tvrtke. Takve korporativne vrijednosti mogu biti predstavljene kroz misiju, viziju i svrhu. Često je koncept podržan korporativnim fotografijama, koje proizvodu daju autentičnost. Obzirom da se radi o tiskanim materijalima, za dizajn je važan i odabir papira kao i tiskarskih mogućnosti, posebnih efekata kao što su lakiranje i razne vrste dorade. Kako bi finalni proizvod bio u skladu s očekivanjima, provodi se kontrola tiska. Dizajn kataloga, brošura i publikacija koji je u grafičkom smislu predodređen za tiskani materijal može se prilagoditi i za prezentacije na tabletima i računalima.

Godišnje izvješće je zbir najvažnijih postignuća tvrtke koncipirano po raznim kriterijima. Godišnje izvješće može biti financijsko ali može predstavljati i društveno odgovorno poslovanje. Izrada godišnjih izvješća je zahtjevan dizajnerski zadatak kojim uglavnom suhoparne statističke informacije oblikujemo u vizualno atraktivan sadržaj. Godišnja izvješća pripremaju se i za objavu na webu.

Dizajn naslovnica knjiga je kreativni proces kojim se sadržaj knjige likovno predstavlja kako bi prezentirao knjigu na najbolji način. Naslovnica je prvi kontakt čitatelja s knjigom i zbog toga dizajn treba biti atraktivan ali i u skladu s temom i stilom pisanja.

Prilikom izrade kalendara osim dizajna važan je i koncept. Ukoliko se radi o kalendaru s više stranica, idejni koncept proteže se kroz cijeli kalendar. Rezultat je tematski uravnoteženi kalendar. Osim lijepog izgleda dobro pogođena tema daje dodatnu vrijednost kalendaru.

Izrada oglasa podrazumijeva kreativni koncept, vizual, grafički dizajn i pripremu za tisak. Svrha oglasa je da prenese ciljanu poruku, najčešće vizualom I sloganom. Ponekad oglas treba izraditi sukladno korporativnim standardima. U tom slučaju rade se prilagodbe na različite formate.

Prezentacija tvrtke ili proizvoda često se provodi putem letaka. Dobro dizajnirani letak može na pravi način pružiti informacije o tvrtki. Ovisno o količini informacija koje trebaju biti zastupljene, rade se jednostruki letci, ali i dvostruko pa i višestruko savijeni letci (deplijani I harmonika letci).

Infografika ili informacijska grafika ili infografika koristi se u situacijama kada je potrebno jasno i sažeto prikazati složenu informaciju. Takvo vizualno predstavljanje podataka često se koristi znakovima i grafičkim simbolima. Kvalitetno osmišljena infografika učinkovito vizualno predstavlja kompleksne pojave i sustave koristeći svima razumljiv jezik simbola. Infografike susrećemo u gotovo svim aspektima našeg života. Zbog toga je potrebno poznavati logiku izrade infografike kako bi informacije bile jasne i nedvosmislene.

Plakat, billboard i citylight prenose informaciju koja treba biti percipirana brzo i efikasno. Važno je da plakat, billboard i citylight dizajnom bude likovno atraktivan kako bi privukao pažnju. Također treba biti jasan i pregledan kako bi sve informacije bile dostupne, obzirom da je često vrijeme gledanja vrlo kratko.

POS (Point od Sales) materijali služe za prezentaciju proizvoda direktno na mjestu prodaje. Radi se o raznim stalcima, samostojećim policama za proizvode, podnim grafikama, wobblerima, hangerima, prozorskim grafikama i ostalim materijalima koji služe za bolju prodaju proizvoda. Često se takvi materijali nalaze unutar izložbenih prostora koji također dizajnom slijede utvrđeni izgled. U tom smislu se dizajniraju štandovi i razne prezentacije unutar izložbenih prostora.

Oslikavanje vozila ima cilj pretvoriti vozilo u pokretnu reklamu. Dizajn koji se aplicira na vozila često prati korporative standard, a važno je prilikom dizajniranja razmišljati i o tehnološkim mogućnostima apliciranja na vozilo. Oslikavaju se kamioni, šleperi, dostavna vozila, osobna vozila kao I vozila javnog prijevoza.

Imate dodatnih pitanja ili nejasnoća?